inchiriere macarale

Macaralele de tip turn sunt folosite pe scaralarga I costructii si in alte zone industriale avand ca scop ridicarea si mutarea materialelor. Sunt mai multe tipuri de macarale de tip turn. Chiar daca acestea difera ca si tipologie partile principale sunt identice si se pot clasifica astfel:

Catarg – este punctul de sprijin principal al macaralei si este realizat din sectiuni de otel care sunt legate unele de celelalte in timpul instalarii.

Unitate de rotire – aceasta unitate de rotire este in zona superioara acatargului si este motorul care va permite totodata si rotirea macaralei.

Cabina de operare – la cele mai multe macarale turn caina este deasupra unitatii de rotire. Ea contine comenzile de operare, scalele, LMI si anemometrul.

Bratul – bratul de operare este partea care se extinde orizontal de macara. Un brat este capabil sa se miste in jos si in sus pe un trunchi fix dotat cu carucior de rulare care se va deplasa in lungul partii inferioare cu scopul de a muta marfurile pe orizontala.

Partea fixa – aici se afla contragreuttea, motorul pentru ridicare, tamburul de ridicare si partea electronica.

Troliul este un ansamblu de ridicare si este facut din partea pentru ridicare – motor, cutie de viteze, tambur pentru ridicare, cabluri si frante, controlelrul motorului de ridicare si componentele ale auxiliare cum sunt platformele. Cele mai multe macarale cu turn au transmisii cu doua sau cu mai multe viteze.

Carligul este folosit cu scopul de a conecta materialele la macara. Se vor suspenda de cablul de ridicare la varf sau pentru rasucre sau pentru a ridica coarda de cabluri pentru ridicare sub caruciorul pentru macarale cu ciocan. 

Greutatile – sunt numite si contragreutati si sunt confectionate din beton fiind montate udneva in spatele antenei pentru a compensa greutatea marfurilor ridicate.

Acestea sunt principalele componente ale unei macara care fac ca aceste utilaje sa functioneze conform standardelor. Macaralele sunt de mai multe dimensiuni si difera tinand cont de modul in care sunt construite si de destinatia lor finala.