Inchiriere stivuitor Bucuresti

Adesea, soferii stivuitoarelor sunt ghidati in spatiu prin sinele de ghidare de pe podea si paletul este asezat pe brate sau sine de consola. Aceste manevre necesita operatori bine pregatiti. Deoarece fiecare palet necesita ca utilajul de transport uzinal sa intre in structura de stocare, deteriorarea este mai frecventa decat in cazul altor tipuri de depozitare. In proiectarea unui sistem de actionare, dimensiunile camionului cu furca, inclusiv latimea totala si latimea pilonului, trebuie luate in considerare cu atentie. 

Sistemele hidraulice ale stivuitoarelor sunt comandate fie cu parghii care manipuleaza direct supapele hidraulice, fie cu servomotoare comandate electric, folosind parghii mai mici pentru a le controla. Acesta din urma permite proiectantilor stivuitorului mai multa libertate in design ergonomic.

Camioanele de ridicare sunt disponibile in mai multe variante si capacitati de incarcare. Intr-un set tipic de depozitare, majoritatea stivuitoarelor au capacitati de incarcare intre 1 si 5 tone. Masinile mai mari, cu o capacitate de ridicare de pana la 50 de tone, sunt utilizate pentru ridicarea incarcaturilor mai grele, inclusiv a containerelor de transport incarcate. 

In plus fata de un dispozitiv de comanda pentru ridicarea si coborarea coarnelor furcii (cunoscute si sub denumirea de lame sau cutite), operatorul poate inclina pilonul, pentru a compensa tendinta de incarcare a lamelor catre sol. Inclinarea ofera, de asemenea, o capacitate limitata de a functiona pe un teren denivelat. Operatorii de stivuitoare de inalta performanta concureaza anual in competitii speciale pentru stivuitoare.

  • Exista mai multe tipuri de stivuitoare pentru depozite, dupa cum urmeaza
  • Transpalet manual - nici un fel de sistem de alimentare la bord; puterea musculara a operatorului este utilizata pentru ridicarea si mutarea incarcaturilor.
  • Stivuitor cu platforma mica  - camion cu palete alimentat de obicei electric 
  • Rider low-lift  - de obicei, alimentat electric
  • Stivuitor de tractare - poate fi motor cu ardere interna sau alimentat electric
  • Walkie stacker  - de obicei alimentat electric
  • Rider stacker  - de obicei, alimentat electric

Stivuitor cu ecartament  - varianta pentru un stivuitor Rider Stacker, conceput pentru zonele mici, de obicei electric, denumit asa deoarece furcile se pot extinde pentru a ajunge la incarcatura. Exista doua variante, stivuitoare in miscare, care sunt comune in America de Nord, si cele cu deplasarea bratului care sunt comune in restul lumii si considerate, in general, ca fiind mai sigure