Telehandlerele sunt cunoscute pentru contributia pe care o au in descarcarea materialelor de pe masinile de livrare. Sunt masini versatile care se potrivesc cu mai multe atasamente cum ar fi scafele si alte platforme de lucru.
Telehandler - pentru ce avem nevoie deacest utilaj?
Din nefericire au existat mai multe accidente care implica utilizarea telehandlerelor. De aceea este cel mai bine sa urmati ghidurile practice de folosire si supraveghere in utilizarea de telehandlere in zonele de constructie, incluzand aici planificarea, selectarea echipamentelor, selectarea si trainingul persoanelor care lucreaza cu ele, informarea si familiarizarea dar si utilizarea sigura si mententanta, inspectia si examinarea telehandlerelor. Este esential in utilizarea telehandlerelor sa acordati o mare atentie la toate aspectele procesului. Alegeti echipamentul corect pentru ceea ce faceti, planificati cu ajutorul persoanelor competente, monitorizati activitatea si remedierea problemelor. Daca unul dintre aceste aspect este ignorat atunci probabilitatea de aparitie a accidentelor este mult mai mare si aceste accidente implica un pericol atat pentru masina cat si pentru operator sau pentru persoanele aflate in apropiere.
Toate operatiunile de pe santierele de constructie trebuie sa fie planificae astfel incat sa va asigurati ca sunt facute in siguranta si ca toate riscurile posibile au fost luate in calcul. Planificarea deficitara este na dintre cele mai des intalnite cauze de accidente care pot aparea din utilizarea telehandlerelor.
Telehandlerele sunt in general proiectate dupa standarde europene iar aceste standarde se aplica pentru momentul in care telehandlerele sunt stationate si functioneaza pe un suport perfect plat. De asemenea se aplica in utilizarea cupelor. Daca un telehandler este utilizat in alte circumstante cum ar fi deplasarea cu cupa incarcata sau ridicarea cu altceva decat cu cupa riscurile trebuie reanalizate.
Telehandlerele sunt masini puternice pe roti pe care se monteaza un brat telescopic care poate fi ridicat pe orizontala la un unghi ce se apropie de verticala.
Aceste masini pot sa transporte materiale dintr-o parte in alta a santierului si sa puna aceste materiale la inaltime. Pe santierele de constructii rotile sunt prevazute cu cauciucuri puternice care sa reziste pe pamantu nepavat. Sunt si telehandlere care au stabilizatori pentru un plus de echilibru si pentru a mari capacitatea de ridicare.
Telehandlerele care se rotesc au toate caracteristicile celor care nu se pot roti si in pls au si capacitatea de a roti bratul in orice directie si la fel si suprastructura in care se afla operatorul denumita cabina.
Un telehandler eficient si sigur este unul care se potriveste cu tipul si dimensiunea incarcaturii ce trebuie deplasata si ridicata si in acelasi timp si cu mediul in care va fi folosit. Atasamentele pentru utilizarea telehandlerelor trebuie sa fie alese cu grija pentru a va asigura ca aceasta combinatie cu telehandlerul ales este sigura si productiva. Daca este necesar puteti consulta si producatorul telehandlerului pentru a lua cele mai sigure decizii in acest sens. Selectia telehandlerelor si atasamentelor trebuie sa fie o parte din procesul de planificare.