Telehandler Bucuresti

Pentru ce este folosit telehandler?

Un telehandler este o masina de ridicare versatila care include un brat telescopic prevazut cu un dispozitiv de ridicare.

Principalele caracteristici ale unui telehandler sunt: 

  • Capacitate: 4,400 kg. - 12.000 lbs.
  • Optiuni de combustibil: Diesel
  • Optiunea pentru pneuri: Pneumatica mare pentru teren accidentat
  • Capacitate de reactie: 19 'pana la 54'

Un telehandler, numit si manipulator telescopic, teleportor sau elevator cu platforma, este similar cu un stivuitor, dar are un brat, ceea ce il face mai mult ca o macara decat un stivuitor. Versatilitatea crescuta a unui singur brat telescopic sau articulat il face se poate extinde in fata si in sus fata de vehicul. La capatul bratului, operatorul poate monta unul dintre mai multe atasamente disponibile in domeniu. Telehandlerele sunt montate, de obicei, pe un sasiu cu tractiune integrala si echipate cu un brat telescopic care poate oferi inaltimi de ridicare la 50 de metri sau mai mult. 

Telehandlerele sunt utilizate pe scara larga in industria agricola si constructii. Cele mai multe sunt echipate cu furci pentru paleti pentru a ridica materiale. Gama de atasamente utilizate va depinde de proiectarea dispozitivului special. 

In sectorul industrial cel mai comun atasament pentru manipulare telehandler sunt furcile de paleti. Telehandlerul este utilizat pentru a deplasa incarcaturi catre si din locurile care nu pot fi atinse de un stivuitor conventional. De exemplu, telehandlerele pot scoate incarcaturile paletizate din interiorul unei remorci si pot pune aceste incarcaturi pe acoperisuri si alte locuri inalte. Aceasta din urma ar necesita altfel o macara, care nu este intotdeauna practica sau eficienta in timp. 

In sectorul agricol, cel mai frecvent atasament de manipulator telescopic este o cupa sau o cuva. Telehandlerul este utilizat pentru a deplasa incarcaturi catre si de la locurile care nu pot fi atinse de un incarcator cu roti sau de un buldoexcavator. De exemplu, telehandlerele pot ajunge direct in remorci sau depozite laterale. Incarcatoarele pe roti sau in buldoexcavatoarele ar necesita o rampa sau un transportor de incarcare.

Majoritatea telehandelerelor folosesc un computer care utilizeaza senzori pentru a monitoriza vehiculul. Acesta va avertiza operatorul si / sau va intrerupe intrarea de control suplimentara daca depasesc limitele vehiculului. Manipulatoarele manuale pot fi echipate, de asemenea, cu stabilizatoare fata care extind capacitatea de ridicare in timp ce stationeaza. 

Ce este un telehandler compact? 

Telehandlerele sunt populare datorita marimii, greutatii reduse, manevrabilitatii si versatilitatii atasamentului, ceea ce le face o alternativa atragatoare pentru stivuitoarele cu teren accidentat. Comparativ cu vehiculele pentru teren accidentat, un manipulator telescopic compact: 

  • Cantareste mai putin
  • Este mai usor de manevrat
  • Poate lucra in zone inaccesibile pentru stivuitoarele de teren accidentat
  • Sunt mai usor de transportat. Majoritatea pot fi tractate in spatele unui camion de o tona.
  • Exista multi producatori de manipulatoare telescopice: Cat, Genie, JCB, Manitou, Bobcat, Ingersoll Rand, JLG, Skytrak, Gehl, Lull, Terex si altele.

Care este durata de viata a unui telehandler? 

Ca orice alta piesa de echipament de constructie, speranta de viata a telehandlerului depinde de ingrijirea operatorului si de intretinerea proprietarului. Ori de cate ori este posibil, inlocuiti filtrele cu inlocuitori OEM de calitate pentru a minimiza uzura interna. Pentru a reduce timpul de oprire, lichidele trebuie verificate si inlocuite conform unui program care respecta directia producatorului. Sistemele si motoarele hidraulice sunt extrem de vulnerabile la contaminare.

 

Asigurati-va ca toti personalul de intretinere cunoaste procedurile adecvate inainte de a lucra la telehandlere. Exista proceduri separate pentru mentinerea sectiunilor bratului de manipulare telescopica. Dispozitivele de blocare a ghearelor si ansamblurilor de ghidare a lantului trebuie sa fie mentinute corespunzator pentru a mentine manevrabilitatea telehandlerului. Pentru a creste lungimea de ridicare a utilajului, asigurati-va ca este respectat un program de intretinere consistent, care respecta recomandarile producatorului.